info@garagetomgielis.nl
APK

APK keuring

De APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) voor uw auto is in Europa wettelijk verplicht. Om in uw auto te mogen rijden, moet deze voldoen aan een aantal keuringseisen. Om uw auto APK te laten keuren moet u naar een door het RDW erkend bedrijf. Garage Tom Gielis is een RDW erkend APK keuringsstation en kan uw auto keuren. De APK van uw auto moet meestal jaarlijks vernieuwd worden.

APK keuring wanneer?

Het verschilt nogal wanneer APK keuring is vereist voor uw auto. Dat is mede afhankelijk van het bouwjaar van de auto, hoe jong of hoe oud de auto is. BIj benzine auto's hoeft de eerste APK pas te wordne uitgevoerd na vier jaar, vervolgens twee keer na twee jaar en daarna is de APK keuring elk jaar verplicht. BIj diesel auto's en LPG auto's ligt het weer net iets anders. Daar vindt de eerste APK keuring plaats na drie jaar en vervolgens elk jaar een verlichte APK keuring. Dan zijn er nog een paar uitzonderingen voor échte oude auto's, de klassiekers. Auto's ouder dan 30 jaar hebben een APK keuring nodig elke twee jaar, auto's van vóór 1960 hoeven geen APK keuring meer te ondergaan.

Keuringseisen apk check

Wanneer u met uw auto voor een APK check gaat, zal uw auto moeten voldoen aan een aantal keuringseisen. Er zijn niet alleen algemene keuringseisen, maar ook eisen voor de spiegels, uw voorruit, de wielophanging, de vergrendeling, de carrosserie, de gordels en de verlichting. Garage Tom Gielis kent al deze eisen en controleert of uw auto aan deze eisen voldoet. Indien er iets niet in orde is, kunnen wij dit direct voordelig voor u maken, zodat u weer veilig de weg op kunt.

APK verlopen?

Als uw APK verlopen is, mag u niet meer met uw auto de weg op. Rijden zonder geldige APK is strafbaar namelijk. Ons advies is dan ook dat zodra u constateert dat uw APK is verlopen om direct een afspraak te maken bij ons om uw auto alsnog APK te laten keuren. Overigens ontvangt u altijd zes weken voordat uw APK vervalt een brief van de RDW. Hiermee wordt u erop geattendeerd dat uw APK dreigt te vervallen. Zorg er dus voor dat u tijdig een APK keuring laat uitvoeren.

APK keuring kosten

De kosten voor een APK keuring verschillen per garagebedrijf. Bij Garage Tom Gielis adviseren wij u om de APK keuring gelijktijdig te laten uitvoeren met een onderhoudsbeurt, de grote nbeurt of kleine beurt. Op die manier kunt u profiteren van kostenbesparing. Daarnaast hoeeft u de auto slechts een keer naar de autogarage te brengen, dat scheelt.

Afspraak APK Weert

Wilt u bij Garage Tom Gielis een afspraak maken voor een goedkope APK in de buurt van Weert? U kunt bij ons terecht wanneer het u uitkomt. Neem contact met ons op om een afspraak te maken: bel naar 06-21435196 of stuur een e-mail naar info@garagetomgielis.nl

Contact