info@garagetomgielis.nl
Route Garage Tom Gielis is gevestigd aan de Leukerstraat 19-B in Weert, Limburg. U kunt onze autogarage gemakkelijk bereiken vanuit Noord-Brabant via de A2 uit regio's als Breda, Helmond, Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Komt u vanuit het zuiden uit regio's als Echt, Ittervoort, Nederweert, Ospel, Stramproy, Ittervoort, Budel en Heerlen? Ook dan zijn wij gemakkelijk bereikbaar!
APK

APK keuring

De APK keuring (Algemene Periodieke Keuring) voor uw auto is in Europa wettelijk verplicht. Uw auto moet namelijk voldoen aan een aantal keuringseisen om in auto te mogen rijden. Uw auto op een geldige manier APK laten keuren kan enkel door een RDW erkend bedrijf. Garage Tom Gielis is een RDW erkend APK keuringsstation en kan dus uw auto keuren. De APK van uw auto moet meestal jaarlijks vernieuwd worden.

APK keuring wanneer?

Het verschilt nogal wanneer APK keuring is vereist voor uw auto. Dat is mede afhankelijk van het bouwjaar van de auto, hoe jong of hoe oud de auto is. Bij benzine auto's hoeft de eerste APK pas na vier jaar uitgevoerd te worden. Vervolgens twee keer na twee jaar en daarna is de APK keuring ieder jaar verplicht. Bij diesel auto's en LPG auto's ligt het weer net iets anders. Daar vindt de eerste APK keuring na drie jaar plaats en vervolgens is er ieder jaar een verplichte APK keuring. Dan zijn er nog een paar uitzonderingen voor échte oude auto's, de klassiekers. Auto's ouder dan 30 jaar hebben iedere twee jaar een APK keuring nodig en auto's van vóór 1960 hoeven geen APK keuring meer te ondergaan.

Keuringseisen APK check

Wanneer u met uw auto voor een APK check gaat, zal uw auto moeten voldoen aan een aantal keuringseisen. Er zijn niet alleen algemene keuringseisen, maar ook eisen voor de spiegels, uw voorruit, de wielophanging, de vergrendeling, de carrosserie, de gordels en de verlichting. Garage Tom Gielis kent al deze eisen en controleert of uw auto aan deze eisen voldoet. Indien er iets niet in orde is, kunnen wij dit direct voor u maken, zodat u weer veilig de weg op kunt. Bovendien doen wij dit tegen een voordelig tarief.

APK verlopen?

Als uw APK verlopen is, mag u niet meer met uw auto de weg op. Rijden zonder geldige APK is namelijk strafbaar. Wij adviseren u dan ook om direct een afspraak te maken bij ons om uw auto APK te keuren wanneer u constateert dat uw APK is verlopen. Overigens ontvangt u altijd zes weken voordat uw APK vervalt een brief van de RDW. Hiermee wordt u erop geattendeerd dat uw APK dreigt te vervallen. Zorg er dus voor dat u tijdig een APK keuring laat uitvoeren.

APK keuring kosten

De kosten voor een APK keuring verschillen per garagebedrijf. Bij Garage Tom Gielis adviseren wij u om de APK keuring gelijktijdig met een onderhoudsbeurt uit te laten voeren. Dit kan de grote beurt of de kleine beurt zijn. Op die manier kunt u profiteren van kostenbesparing. Daarnaast hoeft u de auto slechts één keer naar de autogarage te brengen, dat scheelt.

Afspraak APK Weert

Wilt u bij Garage Tom Gielis een afspraak maken voor een goedkope APK in de buurt van Weert? U kunt bij ons terecht wanneer het u uitkomt. Neem contact met ons op om een afspraak te maken: bel naar 06-21435196 of stuur een e-mail naar info@garagetomgielis.nl

Contact