info@garagetomgielis.nl
Winterbanden

Winterbanden

Wanneer winterbanden?

Zodra het weer herfst is, wordt het ook weer tijd voor winterbanden wisselen. Uw zomerbanden wisselen voor winterbanden gebeurt meestal rond de herftstvakantie periode, ergens in oktober. In Nederland is dat de periode dat de buitentemperaturen dalen en het weer koud, nat en guur wordt. Er is meer kans op neerslag in de vorm van regel, hagel, ijzel, sneeuw. Het is dan ook belangrijk om goed en veilig op weg te gaan. Banden wisselen en op dat moment kiezen voor winterbanden is een verstandige keuze.

Winterbanden kopen

Heeft u zelf al een setje zomerbanden en winterbanden? Heel goed, zo verzekert u zichzelf van de juiste band per seizoen. Wanneer u deze sets nog niet heeft, is het toch raadzaam om te overwegen om zomerbanden en winterbanden te kopen. Winterbanden kopen zorgt ervoor dat u ook in de herfst en winter goede grip heeft. 

Winterbanden Duitsland

Wist u dat het bij winterse omstandigheden, zoals sneeuw, modder en ijs, winterbanden verplicht zijn in Duitsland? Let dus goed op de weersverwachtingen wanneer u van plan bent in Duitsland te gaan rijden. Met winterbanden voorzien van het Alpine logo, een sneeuwvlokje, gaat u goed en veilig op weg, ook in Duitsland.

Profiel winterbanden

Winterbanden komen al goed tot hun recht bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Zeker in de winterperiode met veel regen, sneeuw en bladeren op de weg kan er slipgevaar onstaan of kunnen zich andere gevaarlijke situaties voordoen. Winterbanden hebben extra groeven ten opzichte van zomerbanden,w aardoor zij onder deze omstandigheden goede grip houden. Het is wel belangrijk dat winterbanden voldoende profieldiepte houden om goed effect te hebben en houden. Profiel winterbanden moet in de regel minimaal 4 millimeter diep zijn.

Winterbanden wisselen bij Garage Tom Gielis

Voor het periodiek winterbanden wisselen kunt u uiteraard bij Garage Tom Gielis terecht. Neem even contact met ons op dan kunnen we direct voor u een moment inplannen waarop we voor uw auto de bandenwissel kunnen uitvoeren.
Contact