info@garagetomgielis.nl
Route Garage Tom Gielis is gevestigd aan de Leukerstraat 19-B in Weert, Limburg. U kunt onze autogarage gemakkelijk bereiken vanuit Noord-Brabant via de A2 uit regio's als Breda, Helmond, Eindhoven, Den Bosch en Tilburg. Komt u vanuit het zuiden uit regio's als Echt, Ittervoort, Nederweert, Ospel, Stramproy, Ittervoort, Budel en Heerlen? Ook dan zijn wij gemakkelijk bereikbaar!
Wintercheck auto

Wintercheck auto door Garage Tom Gielis

Door een wintercheck voor uw auto uit te voeren kunt u voorkomen om ongewenst langs de weg komen te staan. Gedurende de winter hebben auto’s het namelijk nét wat zwaarder en u wilt natuurlijk niet in de kou naast de weg staan. Wij willen u wat meer vertellen over het belang van de wintercheck voor uw auto én wat er hiermee voorkomen kan worden. Wij vertellen u alles wat u moet weten over de nodige wintercheck!

Wat is en waarom een wintercheck?

De naam doet het u waarschijnlijk al vermoeden. Een wintercheck voor uw auto staat voor het controleren én het gereed maken van de auto zodat u veilig aan het verkeer kunt deelnemen. De weersomstandigheden veranderen samen met het seizoen en daar dient u zich op voor te bereiden. Bij Garage Tom Gielis handelen wij onze lijst met checkpunten af zodat wij zeker weten dat we niets over het hoofd zien. Gedurende deze check houden onze monteurs natuurlijk ook hun ogen open voor mogelijke andere complicaties. 
 
Maar waarom is dit zo belangrijk? Omdat de kans op autopech in de winters twee keer zo groot is! Dit komt doordat u in de winter vaak de auto net wat anders gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van uw airco om het condens op uw voorruit te verminderen, of juist aan de verwarming die op volle toeren draait. Het koude weer heeft zelfs ook impact op uw accu en dient het een extra tandje bij te zetten. Hiernaast dient u ook rekening te houden met uw vloeistoffen, denk bijvoorbeeld aan vastgevroren ruitenwisservloeistof. 

Wat wordt er gecheckt?

Wilt u veilig deelnemen aan het verkeer gedurende de winterdagen? Dan is de wintercheck voor uw auto van noodzaak. Doordat de auto anders gebruikt wordt door de bestuurder én de weersomstandigheden het rijgedrag beïnvloeden, voeren wij de nodige check uit. Denk bijvoorbeeld aan het controleren van uw accu, de algehele oliepeil, of er de juiste winterbanden op zitten of van de bandenspanning. Hieronder ziet u een onderdeel van onze wintercheck:
 • Accu
 • Oliepeil
 • Winterbanden
 • Profiel van de banden
 • Bandenspanning
 • Remvloeistof
 • Remblokken
 • Handrem
 • Verlichting
 • Airco
 • Koelsysteem
De lijst is nog groter, maar wij besparen u de algehele lijst. Wilt u toch meer informatie over onze checklist ontvangen? Twijfel dan niet contact met ons op te nemen. Onze specialisten staan u graag te woord! 

Veilig de winter in met onze wintercheck

Bij Garage Tom Gielis begrijpen wij het belang van een goed gecontroleerde auto voor de winterperiode. Wilt u graag geholpen worden en een wintercheck uitvoeren voor uw auto? Wij zijn een allround autogarage waardoor u met ieder merk auto bij ons in Weert terecht kunt. Maak gebruik van ons contactformulier om direct een afspraak in te plannen! 
Contact