info@garagetomgielis.nl
Kleine beurt auto

Kleine beurt auto 

Bij een kleine beurt van uw auto worden in tegenstelling tot de grote beurt minder controles uitgevoerd. De kleine beurt wordt vaak afgewisseld met de grote beurt en deze onderhoudsbeurten vinden dus om en om plaats. Sterker nog, dat was de situatie zoals die vroeger gold. In de praktijk zien we tegenwoordig dat de grote en kleine beurt min of meer in elkaar overgegaan zijn. Dat heeft te maken met de langer geworden onderhoudsintervallen, met andere woorden, er zit meer tijd tussen de onderhoudsbeurten. Daarmee is het nog belangrijker geworden om de kilometerstand van uw auto in de gaten te houden, dat is een goede indicator om te zien of het weer tijd is voor een periodiek klein onderhoud auto.

Wat is een kleine beurt auto? Wat doen ze?

Ondanks wat de naam doet vermoeden worden er bij de kleine beurt van een auto nog best wel veel zaken gecontroleerd of bijgevuld. Lees maar even mee. Checklist kleine beurt auto:
  1. Om de auto: controleren van verlichting voor, verlichting achter inclusief reflectoren, buitenspiegel links/rechts, ruiten, ruitenwissers, ruitensproeiers, deurscharnieren links en rechts, bumpers 
  2. In de auto: controleren van airbag, claxon, instrumentenpaneelverlichting, service interval melder, veiligheidsgordels
  3. Onder de motorkap: controleren van brandstofslangen, motor, remvloeistof, stuurbekrachtigingsolie, V-riemen
  4. Onderkant auto: controleren van alle banden (profiel, spanning, reserveband), remmen (blokdikte, schijfdikte, leidingen en slangen)
  5. Vervangen: Motorolie, Oliefilter

Wanneer kleine beurt auto?

Wanneer uw auto een kleine beurt nodig heeft is afhankelijk van hoeveel kilometer su er per jaar mee rijdt. Over het algemeen wordt aangehouden dat elke 20.000 kilometer een klein onderhoud van uw auto gepland moet worden. Ook de leeftijd van de auto is bepalend voor de mate van onderhoud dat vereist is. Een jonge auto zal minder snel en minder vaak periodiek onderhoud nodig hebben dan een oudere auto. 

Wat kost een kleine beurt auto?

De kosten van klein onderhoud van uw auto is ook weer afhankelijk van het type auto. Elke auto en bijbehorende onderdelen verschilt van een andere, ook in de prijs van de onderdelen. Daarnaast is het afhankelijk van wat er uit de checklist controlepunten naar voren komt of er iets moet worden vervangen of gerepareerd. Als dat het geval is zal de kleine beurt van uw auto wat hoger uitvallen dan wanneer de checklist vlekkeloos kan worden afgevinkt. 
 
Tip: Combineer de afspraak voor uw auto kleine beurt met de APK. Op die manier hoeft u maar één keer naar de garage voor periodiek onderhoud en wordt uw auto direct ook APK gekeurd. Dat scheelt weer tijd en geld. Neem contact met ons op en plan direct een afspraak in!
Contact