info@garagetomgielis.nl
Zomerbanden

Zomerbanden

Zomerbanden kopen

Beschikt u al over zowel een set zomerbanden als een set winterbanden? Nee? Toch is het aan te raden om een aparte set banden aan te schaffen voor elk seizoenstype. Voor de hogere temperaten vanaf 7 graden Celsius lenen zich de producteigenschappen van een zomerband beter dan een winterband. Door gebruik te maken van de juiste band voor het juiste seizoen en weerstype gaat u altijd veilig op weg. Bovendien zorgen aparte zomerbanden en winterbanden er ook voor dat u in elk seizoen optimaal rijdt, zo min mogelijk weerstand ondervindt en dus ook zo zuinig mogelijk rijdt. Zo rijdt u veilig én voordelig.

Minimale profieldiepte zomerbanden

Wat is nu de juiste minimale profieldiepte zomerbanden? Wettelijk gezien geldt dat de profieldiepte van banden over het gehele loopvlak ten minste 1,6 millimeter moeten zijn. Voor de eigen veiligheid raden wij aan om niet door te rijden totdat deze profieldiepte daadwerkelijk wordt bereikt. Het is beter om bij een profieldiepte zomerbanden van 2 millimeter er al voor te kiezen om de zomerbanden te vervangen. 

Wanneer zomerbanden?

Een veel gehoorde vraag onder consumenten is wanneer zomerbanden onder de auto gemonteerd mogen worden. Zomerbanden monteren gebeurt eigenlijk altijd zodra ook de zomertijd weer ingaat, eind maart. De winter is voorbij, de ergste koude is uit de lucht en dus is het voor uw auto ook weer tijd voor de halfjaarlijkse bandenwissel. De winterbanden kunnen worden opgeborgen wanneer zomerbanden weer gemonteerd worden.

Zomerbanden wisselen bij Garage Tom Gielis

Voor zomerbanden wisselen kunt u terecht bij Garage Tom Gielis. Wij staan voor u klaar en het wisselen van winterbanden voor zomerbanden neemt niet zo heel erg veel tijd in beslag, u kunt er gerust op wachten, vanzelfsprekend met een lekker kopje koffie. Wilt u zomerbanden wisselen? Neem contact met ons op en we plannen direct een afspraak voor u in, dat is zo geregeld! 
Contact